Начало ММА Кевин Лий получи наказание от 6 месеца и бе глобен
0

Кевин Лий получи наказание от 6 месеца и бе глобен

Кевин Лий получи наказание от 6 месеца и бе глобен
0

Бившият претендент за титла в UFC Кевин Лий бе лишен от спортните си права за шест месеца от спортната комисия на щата Невада, след като даде позитивен резултат на допинг тест след последната му битка през август.

Комисията реши единодушно, че ще накаже Лий до февруари, 2022, тъй като той е дал позитивен резултат за употреба на амфетамин. Американският боец коментира ситуацията, като заяви, че амфетаминът е част от лекарството „Адерал“, което използва за лекуването на „синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност“ (ADHD). Той добави, че не е представил документ, който му позволява да използва това лекарство и това е „единственият проблем в ситуацията“.

„Нямаше да е проблем, ако не бях постъпил арогантно. Мислех си, че ще мина без този документ и лекарството ше излезе по-бързо от системата ми. Все още съжалявам за това, защото лекарството е напълно легитимно, диагнозата ми е легитимна, но просто направих нещата непрофесионално“, заяви Лий пред „The MMA Hour“ през октомври.

Кевин Лий ще трябва да плати и глоба от 16 500 щатски долара наказателна глоба и 326 щатски долара административни такси към Спортната комисия на Невада. И двете суми трябва да бъдат заплатени преди той да може да възобнови лиценза си. Боецът трябва да представи и негативен допинг тест.

тагове:
Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".