Начало Бокс Две загуби за България на Европейското по бокс

Две загуби за България на Европейското по бокс

Две загуби за България на Европейското по бокс
0

По неприятен начин завърши третият ден от провеждащото се в зала „София“ Европейско първенство по бокс за младежи и девойки.

След като в следобедната сесия двама родни представители си осигуриха място на 1/4-финалите, то във вечерната сесия нещата се обърнаха на 180 градуса и боксьорите ни допуснаха две поражения.

Пръв на ринга се качи Димо Тониев (57 кг), който отстъпи на турчина Берат Чивелек с 4:0. Берат бе по-агресивният и пусна повечето удари, докато Тониев изпитваше проблеми със скъсяването на дистанцията и пласирането на попадения.

БФ Бокс

Малко след това загуба в своя първи мач записа и Жан-Божидар Сидеров. Националът ни в категория до 80 килограма загуби от поляка Давид Кручковски с 5:0 съдийски гласа. За съжаление, нашият боксьор също отстъпваше в агресията, а в последния рунд и физическата издръжливост на българина не бе на ниво.

В неделя на ринга ще се качат двама български състезатели, като и двамата ще играят в следобедната сесия. Тони Илиев (60 кг) ще се бие с Марван Муслар от Швейцария, а Марио Радев (64 кг) ще има за противник босненеца Али Сливо.