Начало Бокс Две родни победи за начало на третия ден от Европейското по бокс за младежи

Две родни победи за начало на третия ден от Европейското по бокс за младежи

Две родни победи за начало на третия ден от Европейското по бокс за младежи
0

По възможно най-добрия начин започна съботния трети ден от провеждащото се в София Европейско първенство по бокс за младежи и девойки.

В следобедната сесия България имаше двама представители в лицето на Любомир Ангелов (67 кг) и Любослав Методиев (54 кг), като и двамата не оставиха никакви шансове на съперниците си.

Методиев разпиля представителя на Чехия Йозеф Слепчик с 5:0 съдийски гласа и по този начин си осигури участие на 1/4-финал. Там негов съперник ще бъде полякът Никодем Зафарз.

По същото време на съседния ринг в зала „София“ се проведе и двубоят на Ангелов. Българинът не срещна затруднения в мача си със словака Самуел Хорват и го надви с 4:1 съдийски гласа. На четвъртфинал съперник на нашенеца ще бъде представителят на Испания Сук Кулибали.

Българското участие в събота продължава и във вечерната сесия, която стартира от 18:00 ч. В трети мач на ринг А Димо Тониев (57 кг) среща Берат Чивелек (Турция). Около час по-късно, в седми двубой от програмата, Жан-Божидар Сидеров (80 кг) го чака мач с Давид Кручковски (Полша).