Начало Бокс Двубоят между Инуе и Нери е насрочен за 6 май

Двубоят между Инуе и Нери е насрочен за 6 май

Двубоят между Инуе и Нери е насрочен за 6 май
0

Безспорният световен шампион в суперлека категория Наоя Инуе планира да направи първа защита на четирите си титли в битка срещу бившия световен шампион от Мексико Луис Нери, добре познат на японските фенове на бокса, на 6 май в Токио.

Според mynavi.jp двубоят ще се състои на 57 000-местния стадион Tokyo Dome и това ще бъде първата боксова вечер на тази арена от февруари 1990 г., когато Бъстър Дъглас сензационно нокаутира Майк Тайсън . Освен това ще бъде първата боксова вечер на тази арена, в основната битка на която японски боксьор ще излезе на ринга.

Също така се съобщава, че промоциите на RIZIN наскоро обявиха, че преместват шоуто си RIZIN.47 от 6 май на 29 април поради факта, че има голямо шоу, планирано за 6 май и няма смисъл шоуто им да се провежда на същия ден.

Сериозен въпрос е дали задължителният претендент на WBC Нери ще получи разрешение да се бие в Япония след доживотната си забрана през 2018 г., но изпълнителният директор на Японската боксова комисия Цуйоши Ясукочи вече заяви, че правилата предвиждат процедура за преразглеждане на доживотна забрана и че съответното изявление от Нери ще бъде прието и вероятно удовлетворено.

тагове: