Начало Бокс Аръм: Провалените преговори със Саудитска Арабия повлияха на Усик и Фюри

Аръм: Провалените преговори със Саудитска Арабия повлияха на Усик и Фюри

Аръм: Провалените преговори със Саудитска Арабия повлияха на Усик и Фюри
0

Президентът на Top Rank – Боб Аръм, разкри, че провалените разговори с домакините от Саудитска Арабия са се превърнали в основна причина Тайсън Фюри и Олександър Усик да не стигнат до споразумение за мач, който да определи безспорната шампионска титла в тежка категория

Очевидно преговорите пропаднаха, защото се провали възможността боят да се състои в Саудитска Арабия. Иначе нямаше да се случи това, което се случи в последствие. Парите все пак бяха добри и за срещата в Англия. Те дори се бяха разбрали и за тях, но може би клаузата за реванша ги спря. Според мен обаче това беше извинение. Саудитите ни казаха, че искат да организират боя, но през зимата – ноември или декември. По този повод не са ни подвеждали“, каза Аръм пред Fight Hype.

Саудитска Арабия стана една от най-привлекателните дестинации за големите боксови галавечери, защото страната обичайно предлага значително по-големи хонорари.

Звучи съвсем логично, че проблемите между украинеца и британеца започнаха там, тъй като потенциалните им приходи се свиха осезаемо.

Боб Аръм все пак смята, че мачът, който да обедини всички значими пояси, има шанс да се състои в края на 2023 г. За целта ще трябва Усик да защити титлите си срещу Даниел Дубоа в близките месеци, а „Циганския крал“ да стори същото срещу някой от основните претенденти на WBC. В момента това са Дионтей Уайлдър, Анди Руиз, Франк Санчез, Арсланбек Махмудов и Антъни Джошуа.

тагове: