Начало Бокс Джарел Милър отказал да участва в анти-допингова програма

Джарел Милър отказал да участва в анти-допингова програма

Джарел Милър отказал да участва в анти-допингова програма
0

Американецът Джарел Милър, който за пореден път бе спипан със забранени субстанции в организма си, е отказал на два пъти да участва в доброволната анти-допингова програма на WBC.

Програмата „Чист бокс“ е съвместна работа на Световния боксов съвет и на Доброволаната анти-допингова агенция (VADA). Нейната задача е да тества боксьорите, които ще участват в мачове под егидата на WBC.

Преди няколко седмици „Голямото бебе“ отново даде положителна проба за пети път в своята профи кариера на боец. Той бе спипан с кардарин, който се използва за повишаване на издръжливостта и спомага топенето на мазнини.

31-годишният боксьор може да бъде наказан до живот, а последните твърдения на президента на WBC в никакъв случай няма да помогнат на Милър в защитата му.

„Джарел Милър не е част от ранкинг листата на WBC от три години“, заяви Маурисио Сюлейман.

Embed from Getty Images

„Това е така, защото той отказа на два пъти да участва в нашата анти-допингова програма. Не мога да кажа дали някога ще го приемем в нашите ранкинг системи, не искам да спекулирам с бъдещето.

„Поканихме го за пръв път преди години, изпращайки му документи, които трябва да подпише. Имаше три месеца на разположение, за да разпише три листа.

„След това заяви, че не е получавал нищо и отново му пратихме набора от документи, но и този път не ги получихме“, добави мексиканският президент на WBC.