Начало Бокс Джейк Пол: Боксьорите вече не искат да рискуват статистиката си

Джейк Пол: Боксьорите вече не искат да рискуват статистиката си

Джейк Пол: Боксьорите вече не искат да рискуват статистиката си
0

След кратък възход професионалният бокс отново тръгна надолу, благодарение на политическите решения от големите звезди, които все по-често отбягват пряко съревнование с най-добрите претенденти. Джейк Пол също отчете това и тезата му е, че все по-рядко шампионите поемат рискове в името на спорта.

Дразнещо е, че боксьорите не искат да рискуват статистиката си. Наследството и статутът им на непобедими са по-важни за тях, благодарение на Флойд Мейуедър, който даде този пример в спорта, че, ако загубиш, веднага те замитат под килима“, каза инфлуенсърът, превърнал се в боксьор, по време на състезанието от Formula 1 в Маями, цитирам от Sky Sports.

Пол поздрави Райън Гарсия за решението му да се боксира с Жервонта Дейвис. Там инкасира първата си загуба, но в резултат срещата се превърна в най-големято събитие в бойните спортове за 2023 г.

В същото време Тайсън Фюри и Олександър Усик не успяха да се договорят след дълги и мъчителни преговори. Един от двамата трябваше да стане безспорен световен шампион в тежка категория, но в крайна сметка парите се оказаха повод, за да се скарат и чакането да продължи.

Що се отнася до плановете на Джейк Пол, на него му предстои да се боксира с Нейт Диаз през есента, а след това ще преследва реванш с Томи Фюри.

тагове: