Начало Бокс Джеймс ДеГейл: Забранените субстанции все още са широко разпространени

Джеймс ДеГейл: Забранените субстанции все още са широко разпространени

Джеймс ДеГейл: Забранените субстанции все още са широко разпространени
0

Бившият световен шампион на IBF в супер средна категория – Джеймс ДеГейл (25-2-1) изказа остро мнение, че забранените вещества за увеличаване на производителността сред боксьорите все още са широко разпространени и масово използвани.

В момента 33-годишният британец е в подготвителен лагер за предстоящата му среща с Крис Юбенк-младши на 23 февруари в Лондон.

В едно от най-скорошните си интервюта, ДеГейл обясни пред медиите, че разполага с лична информация за неопределен брой боксьори, които са се възползвали от различни видове забранени стимуланти, чийто спектър на ефектите варира.

„Ако искате ми вярвайте, но забранените субстанции са изключително често явление в спорта ни. Само погледнете колко известни боксьори през последните години имаха такива проблеми“, сподели ДеГейл.

Само за последните две години имена като Тайсън Фюри, Саул Алварес, Били Джо Сандърс, Луис Ортис, Александър Поветкин и много други бяха уличени в използването на вещества, забранени от Доброволната антидопингова агенция (VADA).

„Силно разпространени са и в Америка. Там е направо луда работа. Често си говоря с Поли Малиняджи, сега той е част от отбора ми.

Когато почне да ми разказва, направо не вярвам на нещата, които ми говори. Той знае страшно много истории.

Моето мнение е, че ако бъдеш уличен в употреба, трябва да бъдеш изгонен завинаги от спорта. Това не е шега работа, това е бокс. Когато слагаш подобни субстанции в тялото си ставаш значително по-силен, по-мощен и ударите ти стават далеч по-страшни, това е същинска лудост“, завърши ДеГейл.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.