Начало Бокс Джо Смит надви Власов в оспорвана битка (ВИДЕО)

Джо Смит надви Власов в оспорвана битка (ВИДЕО)

Джо Смит надви Власов в оспорвана битка (ВИДЕО)
0

Американецът Джо Смит е новият шампион на WBO в лека тежка категория.

„Ирландския бомбардировач“ победи руснакът Максим Власов с неединодушно решение (114-114, 115-112 и 115-113) и се поздрави с вакантния пояс на Световната боксова организация.

Срещата се проведе в Оклахома, САЩ, а зрителите в арената и по света със сигурност са останали доволни от видяното.

И двамата започнаха двубоя агресивно, като руснакът се стараеше да държи  опонента си на разстояние с левите си прави. В края на първия рунд Смит дори получи лека аркада, която обаче не успя да го забави.

С течение на времето Смит-младши започна да взима контрол, стоварвайки тежки удари в главата на Власов. В третия рунд руснакът като по чудо не изпадна в нокдаун, след като изяде брутален десен прав в лицето.

В седмия рунд американецът пласира и най-добрата си комбинация от десен прав и ляв, които видимо нараниха Власов, но той отново показа желязна воля и успя да се задържи на краката си.

В заключителните рундове руснакът тръгна да атакува още по-свирепо и нанесе няколко тежки попадения, но Смит показа много мъдра игра в защита и благодарение на контриращите удари в тялото завърши силно.

Така Смит направи огромно крачка към уреждането на двубой между него и шампиона на WBC и IBF – Артур Бетербиев, който също е промотиран от ‘Top Rank“.