Начало Бокс Джойс и Паркър „превъртяха“ кантара (ВИДЕО)
0

Джойс и Паркър „превъртяха“ кантара (ВИДЕО)

Джойс и Паркър „превъртяха“ кантара (ВИДЕО)
0

Свръхтежки Джо Джойс (14-0) и Джоузеф Паркър (30-2) ще се изправят един срещу друг в събота вечер в Манчестър. Двамата застанаха за последен път лице в лице днес на кантара преди главното събитие в „Манчестър Арена“.

Доста любопитни цифри показа кантарът, когато всеки от тях застана на него. Бившият световен шампион на WBO Паркър записа личен рекорд по отношение на теглото си. Той за пръв път преминава границата от 115 килограма, като закова стрелките на 115.8 кг. Досега в кариерата си новозеландецът е бил най-тежък в реванша с Дерек Чисора през декември миналата година, когато цифрите показаха 113.9 кг.

В същото време Джойс също не е бил на особена диета по отношение сваляне на килограми. Дори напротив. Той ще боксира в събота вечер с тегло от 123.1 килограма и подобно на Паркър записва личен рекорд в това отношение. Досега връх за него е битката с Майкъл Уолиш преди две години, когато Джо е бил 122.5 кг.

Дали идеята да „омазнят“ за битката е била стратегическа или се дължи на нещо друго, най-вероятно ще разберем след сблъсъка. И двамата обаче показаха увереност при заставането си в лице в лице и размениха закани за нокаут.