Начало Бокс Джон Фюри: Който отписва сина ми, не разбира от бокс

Джон Фюри: Който отписва сина ми, не разбира от бокс

Джон Фюри: Който отписва сина ми, не разбира от бокс
0

Бащата на Тайсън Фюри – Джон Фюри, говори пред английските медии за предстоящото събитие на годината, което ще се проведе на 1 декември.

Следващата събота в Лос Анджелис в спор за титлата на WBC един срещу друг се изправят шампионът от САЩ – Дионтей Уайлдър (40-0-0) и претендентът от Великобритания – Тайсън Фюри (27-0-0).

twitter.com

„Ако нещата зависеха от мен, нямаше да станат по този начин. Моето лично желание бе да направи още поне един-два мача преди да се изправи срещу Уайлдър.

Тренировките, спарингите и лагерите те подготвят, но те не могат да се сравняват с истинските мачове. Опитът се гради между въжетата, под светлините. Последните му два мача не бяха срещу боксьори средно качество, но знам, че хората около него му помагат и ще дадат всичко от себе си.

Ще излъжа, ако кажа, че не съм притеснен, защото срещу него ще има великолепен шампион, който удря силно. Но Тайсън също притежава страшна сила. Няколко пъти съм му държал лапите и съм го гледал как прави спаринг с големи и високи мъже – разпознавам силата в боксьорите, когато я видя дори за секунда.

Мачът е 50/50. Ако Тайсън беше натрупал още малко игрови опит между въжетата щеше да е 80/20 за него, но сега нещата са изравнени. Слушам и чета, че всички отписват Тайсън поради ред причини. Може би са забравили, че той отиде в Дюселдорф и победи Владимир Кличко, който беше шампион от 11 години.

Моят съвет към всички треньори и специалисти, които отписват сина ми е да си намерят друга професия, защото явно не разбират нищо от този спорт.

Дионтей Уайлдър е добър боксьор, но той е много далеч от нивото на Кличко. Казвам ви, ако Тайсън беше направил още един-два мача, нещата щяха да са предрешени. Но Тайсън е специален човек. Може да прави неща, които другите не биха си и помислили.

Уайлдър излиза срещу половината от това, което Тайсън може. Ако Ортис беше с три години по-млад, Дионтей Уайлдър нямаше да е шампион в момента.

Бърмейн Стивърн не може да победи дори мен. Той е безполезен боксьор. Дебелак без никакво движение. Уайлдър се би с телетъбис за световна титла, а Тайсън победи Кличко“, бяха част от думите на Джон Фюри, който няма да може да гледа сина си на живо, защото не е кандидатствал за виза.

Цялото видео може да видите тук.