Начало Бокс Джон Фюри твърди, че Усик е провалил боя с Тайсън заради „саудитските пари“

Джон Фюри твърди, че Усик е провалил боя с Тайсън заради „саудитските пари“

Джон Фюри твърди, че Усик е провалил боя с Тайсън заради „саудитските пари“
0

Джон Фюри отправи поредна атака към Олександър Усик за проваления бой с Тайсън Фюри, който трябваше да излъчи първия безспорен шампион в тежка категория от няколко десетилетия насам.

Усик е просто един надценен боец от полутежка категория, докато Тайсън му предложи най-големия чек в кариерата, за да се бият на „Уембли“. Най-големият чек с много пред предходния, а какво стана накрая – изкушиха го саудитските пари. След това всички обвиниха Тайсън и Фюритата, докато ламтяха за саудитските пари“, каза „Големия“ Джон пред Stamina For Sale.

Първоначално двамата имаха оферта от Рияд, за да се бият през декември, но датата се оказа прекалено далечна, за да може междувременно да бъдат избегнати задължителните претенденти за титлите. Тогава разговорите се преместиха в Лондон, след което многократно „Циганския крал“ излезе с провокации в социалните мрежи, за да поиска 70% от хонорара, а после изиска да няма клауза за реванш. Украинецът отговори почти мигновено на всяко едно ново изискване, докато накрая агентът му не заяви, че е достигнат лимитът на компромисите и сделката пропадна.

Настоящите планове включват среща на Усик с Даниел Дубоа, докато Фюри води разговори с Анди Руиз и Жилей Жан. Мексиканецът изглежда е най-добрата му възможност за юли.