Начало Бокс Войната в Украйна служи като мотивация за Усик
0

Войната в Украйна служи като мотивация за Усик

Войната в Украйна служи като мотивация за Усик
0

Войната в Украйна, която продължава вече близо 2 месеца и половина, ще бъде като допълнителна мотивация за Олександър Усик за реванша с Антъни Джошуа. Световният шампион на WBA, WBO, IBF и IBO в тежка категория заяви, че ще използва случващото се в родината му, за да излезе още по-концентриран и мобилизиран за втория мач с Ей Джей.

Двамата трябва да се изправят един срещу друг на 23 юли в Саудитска Арабия. Нито датата, нито мястото обаче са потвърдени към този момент. Усик бе част от украинската армия при отбраната на Киев, в периода след началото на руската инвазия. Той обаче бе освободен след около месец, за да може да се подготви за втория мач с Джошуа.

Разбира се, че случващото се в Украйна ще ме мотивира още повече. Както в залата, така и в тренировките и по време на самия мач. Това е друг начин да направя сънародниците си по-щастливи, онези, които сега са у дома“, коментира Усик.

Запитан дали вярва, че Тайсън Фюри действително ще се оттегли, отговорът на шампиона бе кратък: „Не, в никакъв случай не го вярвам“.

Неговият мениджър Александър Красюк пък взе отношение относно евентуален мач с Канело Алварес. Мексиканецът заяви, че е готов да проведе такъв за световните титли в тежка категория, макар и с по-леко тегло.

Адмирирам това. Готови сме да обсъдим подобен двубой. Нека обаче първо Канело се концентрира върху предстоящия си мач с Бивол. Да си свърши работата там, а после ще мислим“, заяви Красюк.