Начало Бокс Джони Уокър ще покорява UFC, след което тръгва към Фюри и Джошуа

Джони Уокър ще покорява UFC, след което тръгва към Фюри и Джошуа

Джони Уокър ще покорява UFC, след което тръгва към Фюри и Джошуа
0

Един от най-бързо проспериращите MMA бойци в UFC – Джони Уокър, има големи планове за бъдещето си на и извън октагона. Той заяви амбиции да стане шампион в двете най-тежки дивизии, след което ще се насочи към бокса, за да се докаже срещу Тайсън Фюри и Антъни Джошуа.

Когато прекратя кариерата си в UFC, ще се пробвам в бокса. Обичам този спорт и бих искал да се бия с някой от великите шампиони един ден. Искам два колана от UFC, за да изградя името си и да оставя следа, след което приключвам с UFC. После с постигнатото ще предизвикам най-големите в бокса – Антъни Джошуа или Тайсън Фюри, за да напишем историята. Наистина искам да се бия с такива атлети, така че ще се опитам да си го заслужа“, каза Уокър, цитиран от Sportskeeda.

В момента той е под №5 в ранкинга на UFC за полутежка категория. Активът му е от 27 победи и 7 загуби. 17 пъти приключва опонентите си още в първия рунд, така че заявките за нещо голямо във федерацията са добри.

Друг е въпросът за шансовете му на боксовия ринг, тъй като виждаме, че дори Франсис Нгану все още не може да се уреди с подобен мегасблъсък, въпреки статута му на звезда от световна величина.