Начало Бокс Джошуа: Ще се бия с Фюри, каквото и да ми струва! (видео)
0

Джошуа: Ще се бия с Фюри, каквото и да ми струва! (видео)

Джошуа: Ще се бия с Фюри, каквото и да ми струва! (видео)
0

Световният шампион на WBA, WBO, IBF и IBO Антъни Джошуа (24-1) обяви, че рано или късно ще се изправи срещу носителя на пояса на WBC Тайсън Фюри (30-0-1). Двамата трябваше да се срещнат тази година, но плановете им бяха променени, след като Дионтей Уайлдър (42-1-1) получи право на трети мач с „Циганския крал”. В резултат Ей Джей сега се готви за битка с Александър Усик (18-0), предвидена за 25 септември.

Джошуа посочи Фюри като един от неговите врагове. Той дори заяви в предаването на Гари Невил – „The Overlap”, че иска да се боксира с Тайсън без залог за световните титли. По думите на Ей Джей, между тях двамата вече опира на „въпрос на чест”, а не за пари или пояси.

Той е боец, нали така? Кое е най-лошото, което може да се случи? Най-много да те ударят. Дали бих се боксирал с него без титлите? Високо ценя такъв вариант. Именно затова говоря. Ще се бием, на 100 процента ще го направим, каквото и да струва. Ще го отнеса. Наистина ще го направя”, отсече Джошуа.

Той призова Фюри за подобно развитие на преговорите и уточни, че не иска да дебатира по темата в социалните медии. „Най-лесно е да си говорим в Туитър, да анализираме и да обясняваме кой е по-добър. За да разберем обаче, трябва да го направим. Нека просто организираме този мач и да видим”, каза още Ей Джей.

Mark Robinson/Matchroom Boxing

Попитан от Невил дали уважава Фюри като боец и като мъж, Джошуа отговори: „Не знам. Харесвам Владимир Кличко, той е готин. За Фюри – не знам. Не гледам на хората от моята сфера по този начин. Те просто са хора, с които искам да се бия. Не съм приятел с тях, нямам време за това. В крайна сметка, всеки от тях ми е враг”.