Начало Бокс Джошуа: Ще се бия с Уайлдър, но през 2018 година
0

Джошуа: Ще се бия с Уайлдър, но през 2018 година

Джошуа: Ще се бия с Уайлдър, но през 2018 година
0

Световният шампион на IBF/IBO/WBA – Антъни Джошуа, успокои феновете и обяви, че ще се бие с притежателя на пояса на WBC Дионтей Уайлдър. Битката между двамата титани ще бъде през 2018 година.

Джошуа и Уайлдър са непобедени на ринга, като британеца има 19 победи и всички с нокаут, докато Бронзовия бомбандирoвач е с баланс 38 победи от 38 срещи, като 37 от тях са с нокаут.

„В действителност, нали разбирате, гледам в каква ситуация съм и виждам, че ще трябва да направя задължителна защита и на WBA колана си. Винаги гледам реалистично на ситуацията. Ще се бия с Уайлдър през следващата година и това ще бъде битката на годината. Няма съмнение в това, но първо ще трябва да защитя и WBA титлата си“, заяви Антъни Джошуа.

Джошуа обаче предупреди, че мегабитката с Дионтей може би няма да бъде неговата следващата, ако той все пак успее да преодолее камерунеца Карлос Такам на 28-ми октомври в Кардиф.

Дионтей Уайлдър трябва да направи и задължителната си защита на титлата в реванша срещу бившия шампион Бърмейн Стивърн (25-1, 21 КО) на 4-ти ноември в Бруклин.