Начало Бокс Джошуа си спомни за боя от Руиз: Смаза ме, но успях да се преродя

Джошуа си спомни за боя от Руиз: Смаза ме, но успях да се преродя

Джошуа си спомни за боя от Руиз: Смаза ме, но успях да се преродя
0

Настоящият световен шампион на WBO, IBF и WBA в тежка категория – Антъни Джошуа, едва ли някога ще забрави първата си загуба при професионалистите.

Преди една година британецът трябваше да „покори“ и САЩ, но дебютът му на американска почва завинаги остана в историята като една от най-големите изненади.

Снимка: БТА

Американецът Анди Руис, който имаше малко над месец подготовка, нокаутира Джошуа в 7-ия рунд и грабна златото. Въпреки че половин година след това британецът си отмъсти, загубата от Руис все още се върти в главата на шампиона.

„Той ме смаза от бой“, призна 30-годишният шампион, за когото се говореше, че е получил паник атака малко преди мача.

„Победи ме съвсем честно и бях шокиран от това. Всичко, което видяхте по време на онзи мач, аз трябваше да премина през това…

„Боксът не е за всеки. Не беше лесно да се съвзема от такъв бой, но успях да се преродя след това. Всички ме отписваха от дивизията, но аз вярвам, че ще бъда запомнен като един от най-великите боксьори на това поколение“, разкри Джошуа.

Снимка: БТА

След мача се появиха какви ли не версии за загубата на Джошуа, но и до ден днешен британецът с нигерийски корени твърди, че е бил победен съвсем честно и заслужено.

„Бях победен и трябваше да се изправя. Заслужих си го и го приех като мъж. Важното бе да продължа напред, въпреки че всички бяха срещу мен. Но това ми подейства като мотивация да докажа, че все още съм най-добрия“, добави шампионът.