Начало Бокс Джошуа срещу „Северния кошмар“: Трохи за Ей Джей, рекордни пари за Хелениус (ВИДЕО)

Джошуа срещу „Северния кошмар“: Трохи за Ей Джей, рекордни пари за Хелениус (ВИДЕО)

Джошуа срещу „Северния кошмар“: Трохи за Ей Джей, рекордни пари за Хелениус (ВИДЕО)
0

Часове ни делят от дългоочаквания боксов двубой в тежка категория между Антъни Джошуа и Роберт Хелениус. Над 20 000 фенове се очакват да препълнят залата „O2 Арена“ в Лондон, за да станат свидетели на завладяващото главно събитие на галавечерта. Това заяви редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в рубриката си „Спорт и бизнес“ в предаването „Бизнес старт“ по Bloomberg TV Bulgaria с водещ Христо Николов.

Хонорарът за Ей Джей се очаква да бъде над 8 милиона паунда. Това не е голяма сума за неговите стандарти, особено за битките с Владимир Кличко, Анди Руис и Олександър Усик. Но това е минималната гарантирана печалба за двукратния световен шампион. Отделно той ще спечели още от продажбите на телевизионните права, рекламни договори и т.н. При победа на Джошуа, се очаква сумата да нарасне около 15 млн. паунда„, каза Коларов.

Той говори и за хонорарите на „Северния кошмар“. „Хелениус има гарантирани 1,5 млн. паунда. Това е рекордна сума за 39-годишния финландец. До момента той е спечелил най-много след битката си с Дионтей Уайлдър. Хелениус беше нокаутиран в 1-ия рунд, но все пак взе около 600 хил. паунда. Сега, ако скандинавецът стори немислимото и победи Джошуа, може да спечели над 2,5 млн. паунда„, каза още Коларов.

Вижте видео с целия разговор. В него гостът говори още за фурора на младежките ни волейболисти при мъжете и жените на Световното първенство, както и за представянето на Левски в Европа.