Начало Бокс Джоузеф Паркър недоволен от престоя си при Еди Хърн

Джоузеф Паркър недоволен от престоя си при Еди Хърн

Джоузеф Паркър недоволен от престоя си при Еди Хърн
0

Бившият световен шампион на WBO в тежка категория – Джоузеф Паркър (26-2), възроптя срещу липсата на възможност да се бие откакто премина в редиците на „Matchroom Boxing“.

Новозеландецът подписа с Еди Хърн в първата половина на годината, слагайки инициалите си до контракт за три двубоя. Досега обаче Паркър е участвал само в една среща срещу непретенциозния Алекс Леапай в края на юни.

27-годишният боксьор трябваше да се бие с Дерек Чисора през октомври, но ухапване от паяк разболя новозеландеца и сега той се опитва да си уреди нова дата за същия мач.

twitter.com

„Трябваше да знам срещу кого ще се бия още миналата седмица“, сподели ядосаният Паркър.

„След това ми казаха, че ще има решение до края на тази. Положението е такова – те ти казват кога ще се биеш и къде могат да те сложат. Просто исках двубой преди края на годината“, допълни бившият шампион.

Паркър е бил настоятелен да участва на задаващата се галавечер в Саудитска Арабия, но отново е получил отрицателен отговор от промоутърите си.

„Казаха ми, че файт каратат е планирана отдавна и не могат да намерят място за мен. Опитах всичко, дори намалих хонорара си. В момента не съм им приоритет, а единствения начин това да се промени е да участвам в мачове и да размазвам съперниците си„, завърши Паркър, за когото 2020 г. се очертава да бъде определяща за развитието на кариерата му.