Начало Бокс Еди Хърн: Дилиън Уайт ще почака още за шампионски мач

Еди Хърн: Дилиън Уайт ще почака още за шампионски мач

Еди Хърн: Дилиън Уайт ще почака още за шампионски мач
0

Въпреки че е претендент номер едно за световната титла на WBC от близо година и половина, Дилиън Уайт (25-1) явно ще трябва да почака още около година преди да получи така мечтания мач за зелено-жълтия колан.

Новината бе потвърдена от самия промоутър на британеца – Еди Хърн. Комичната и несериозна ситуация със статута на задължителен претендент на Световния боксов съюз ще продължи още, а за да си осигури шампионски мач 31-годишният боксьор трябва да победи Оскар Ривас (26-0) тази събота.

Другата новина е, че победителят от срещата между колумбиеца и родения в Ямайка британец ще бъде провъзгласен за междинен шампион на WBC в тежката дивизия.

„Уайт и Ривас ще се бият за временната титла и победителят ще трябва да се бие за истинския пояс до 18 май 2020 г. Това означава, че някой измежду тях двамата ще се изправи срещу победителя от реванша между Дионтей Уайлдър и Тайсън Фюри“, разкри Хърн.

Снимка: БТА

Неизвестните в уравнението продължават да са много, защото преди мача си с Фюри, „Бронзовият бомбардировач“ има защита срещу Луис Ортис, а ако „Краля на циганите“ спечели втората си среща с Уайлдър, то клаузата за реванш ще бъде активирана моментално, което отново оставя Уайт извън играта.