Начало Бокс Еди Хърн: Кубрат Пулев губи позицията си на претендент за световната титла
0

Еди Хърн: Кубрат Пулев губи позицията си на претендент за световната титла

Еди Хърн: Кубрат Пулев губи позицията си на претендент за световната титла
0

Контузията на Кубрат Пулев ще му струва не само място в двубоя срещу световния шампион по версиите на IBF и WBA в професионалния бокс Антъни Джошуа, но и неговата позиция като претендент за титлите, съобщи промоутърът на срещата Еди Хърн в интервю за boxingnews24.com.

По-рано той обяви в „Туитър“, че при подписването на договора между отборите на Пулев и Джошуа е бил договорен и такъв с Карлос Такам, който ще заеме мястото на българина на ринга на 28-и октомври.

Според онлайн изданието, 36-годишният българин няма да получи мач срещу Джошуа тази или следващата година, след като беше заменен от Такам. Според Хърн, Пулев може да получи утешителен двубой срещу някой от другите претенденти за титлата по версията на Международната федерация по бокс (IBF), след като Такам зае неговото място именно като номер 3 в ранглистата й. Ако думите на промоутъра се окажат истина, то това би трябвало да бъде петият в класацията Джарел Милър (19-1) от САЩ.

„Пулев трябваше да спечели много пари, а сега загуби позицията си на претендент за световната титла. Ще вземе може би 1/7 или 1/8 от сумата, която имаше по договор за мач срещу Джошуа. Може би някъде другаде биха провели мача и с контузията на Пулев, но не и в този случай. Това е последното нещо, което ние искаме. А ние искаме най-вече боксьор, който ще търси отчаяно победата. Положението е такова при Такам. Той е гладен за победи. Такам знае, че ако победи Джошуа, ще стане мултимилионер за една нощ. Той е готов. Той се подготвяше за този мач и ще се справи добре. Такам се готви за Джошуа, но Джошуа не се готви за Такам и затова е ядосан. Антъни познава Такам и знае, че е труден противник – истински боец”, каза Хърн.

По-рано той написа в „Туитър“: „Имаме развитие: Кубрат Пулев отпада с контузия в рамото. Неговото място ще заеме петият в ранглистата на IBF Карлос Такам. Той ще се бие с Антъни Джошуа на 28-и октомври“.

Пулев се бори за възможността да бъде първи претендент за титлата 3 години. Той загуби първия си шанс да стане световен шампион, след като беше победен с нокаут в 5-ия рунд от Владимир Кличко през ноември 2014 г.

„Такам чакаше в готовност за този мач. Пулев е сложен. Доста странен тип е. Смятам, че контузията му е лека, но не е обърнал внимание. Не мога да повярвам, че няма да вземе многото пари, а сега ще загуби и правото си на претендент“, завърши Хърн.

тагове: