Начало Бокс Кой всъщност спечели търга за мача Пулев – Уайт?
0

Кой всъщност спечели търга за мача Пулев – Уайт?

Кой всъщност спечели търга за мача Пулев – Уайт?
0
Вчера Кубрат Пулев изрази радостта си, че българската страна е спечелила търга за сблъсъка на нашия боксьор срещу Дилън Уайт. Двубоят е елиминационен мач за статута на официален претендент за световната титла на Международната боксова федерация (IBF), като победителят ще получи право да се бори за пояса срещу притежателя му – в момента Антъни Джошуа.

Любопитното в случая обаче е, че победител в наддаването не бе промоутърската компания на Кобрата – “Team Sauerland”, нито човекът на Уайт – Еди Хърн. Двете страни имаха приблизително еднакви оферти за мача – 801 305 и 831 111 долара. С най-висока оферта бе сравнително неизвестната в световен мащаб на боксовите среди Epic Sports & Entertainment  с 1 500 111 долара. Проучване показва, че компанията е ръководена от бившия адвокат на Дон Кинг – Джон Уирт и българина Ивайло Гоцев. Именно затова Пулев заяви, че българската страна е спечелила търга и е много вероятно условията за провеждането на боя да бъдат благоприятни за българина. Той трябва да прибере 75% от портфейла на боя по правилата на (IBF). Подробностите ще се очаква да бъдат уточнени в кратки срокове, но се знае, че този двубой трябва да се проведе в 90-дневен срок.

Гоцев вече е участвал в уреждането на бой на Кобрата – срещу Самюел Питър през 2016-а година, но тогава той бе от страната на противника на Пулев – в ролята на мениджър на нигериеца. Сега по всичко личи, че Кобрата ще влезе във все по-близки връзки с Гоцев, което може да постави на карта отношенията му с досегашния му промоутър Кале Зауерланд.

тагове: