Начало Бокс Еди Хърн за евентуален бизнес в ММА: Никога не се знае

Еди Хърн за евентуален бизнес в ММА: Никога не се знае

Еди Хърн за евентуален бизнес в ММА: Никога не се знае
0

Еди Хърн е един от най-успешните боксови промоутъри, но въпреки постиженията му в работата му с някои от най-големите боксьори, не се вижда като мениджър в смесените бойни изкуства. Хърн, който е президент на боксовата промоутърска компания „Matchroom Sport“, заяви това пред „The MMA Hour“, но остави „вратата отворена“, като добави вечната фраза:

„…но никога не се знае!“

Ето какво сподели британецът:

„Не искам да съм на ниско ниво в ММА. Ако се впусна в света на ММА, ще трябва да се сблъскам с UFC, а не бих искал. Те са много силни и добри в това, което правят, а и аз имам достатъчно „в ръцете си“ в бокса. Но всичко може да стане бързо. Така се случи с мен и бокса. Подписах с Карл Фроч, Дарън Баркър, Кел Бруук за една седмица и след малко вече имах договор със „Sky Sports“. Това може да се случи с мен и в ММА. Никога не се знае“

Хърн бе категоричен, че са нужни две или три големи имена в нова организация, за да се превърне в конкурент на UFC. Към момента единственият световен боксов промоутър, който се пробва да организира ММА събития, е Оскар де ла Хоя. През 2018-а мексиканската легенда на бокса договри и реализира трети двубой между ММА пионерите Чък Лидел и Тито Ортис.

тагове:
Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".