Начало Бокс Елитен боксьор „изтрещя“, опита захапка ала Тайсън, но взе победата (ВИДЕО)
0

Елитен боксьор „изтрещя“, опита захапка ала Тайсън, но взе победата (ВИДЕО)

Елитен боксьор „изтрещя“, опита захапка ала Тайсън, но взе победата (ВИДЕО)
0

Странни неща се случват по световната боксова сцена в последно време. Изглежда социалните мрежи и възможността да гледаш най-различни клипове от близкото и далечно минало, започват да дават отражение и на най-добрите в различните дивизии.

Това свидетелства и от мача на Едгар Берланга и Алексис Ангуло. Двамата се срещнаха в основното събитие на галавечерта в митичната „Медисън Скуеър Гардън“, а Берланга записа 20-ата си поредна победа в супер средна категория. Той нанесе трето поражение в 30-ия мач на противника си и гледа смело към битка за някоя от световните титли в дивизията.

До този развой обаче можеше да не се стигне, ако съдията на ринга бе забелязал, че в седмия рунд Берланга опита да захапе рамото на Ангуло, както и лявото му ухо. Той самият дори се похвали, че е целял да имитира Майк Тайсън от мача му с Ивендър Холифийлд през 1997-а. С тази разлика, че „Железния“ бе дисквалифициран, след като действително отхапа част от ухото на „Риъл Диъл“, докато сега на Едгар му се размина.

Той постоянно ме удряше с рамо. И аз реших да направя „Майк Тайсън“. Не исках да ми отвори аркада с някой от тези удари и опитах да го захапя“, коментира след срещата Берланга.

Той прати съперника си на пода в 10-ия рунд, секунди преди края, като нокдаунът наклони везните в негова полза и му донесе победата по точки. След като минаха няколко часа от мача, победителят все пак се извини за поведението си.

Всъщност, не трябваше да реагирам така. Това бе част от развоя на срещата. Не трябваше да опитвам да го ухапя. Чувствам се засрамен от поведението си. Няма да се повтори“, каза боксьорът, който е 11-и в ранглистата и гледа към скорошна битка с Канело Алварес.