Начало Бокс Емблематични техники на боксовите суперзвезди (част 2)

Емблематични техники на боксовите суперзвезди (част 2)

Емблематични техники на боксовите суперзвезди (част 2)
0

Продължение на нашата поредица. Първа част вижте ТУК

Лявото кроше с отскок на Рой Джоунс

Рой Джоунс си остава един от най-атрактивните боксьори в историята. Спечелил титли в четири категории от средна до тежка. По пътя си към върха, той превърна лявото си кроше с отскок в своя запазена марка. То разбира се се използва от много боксьори преди и след него като Майк Тайсън, Джо Фрейзър, Флойд Мейуедър и много други. Но „Капитан кроше“ не е кръстен така без причина. Само Рой Джоунс може да го нанесе с напълно свален гард и с брадичка изнесена толкова далеч напред. И да оцелее след това.

Ударът в черния дроб на Мики Уорд

Един от най-унищожителните удари в бокса. Дори да не се сгромоляса веднага от зверската болка, противникът ви със сигурност ще свали ръцете си ниско долу, с което ще открие главата си за вашите атаки. Неслучайно се е родила старата боксьорска поговорка „Отрежи тялото и главата ще падне.“

Не можем да наречем Мики Уорд точно боксова суперзвезда, но той е оставил своята диря в историята на спорта. А ударът в черния дроб е превърнал в своя запазена марка, която е спечелила много от мачовете му. Насладете се на бързината, силата и неумолимата решителност, с която Уорд пласира своя специалитет.

Водещият ъперкът на Джордж Форман

По принцип „Големия“ Джордж може да нанесе нокаут с всеки от юмруците си, без значение как точно ще ги пласира. Но кошмарът, особено за по-дребните съперници, е умението му да нанася унищожителни ъперкъти и крошета от много ниско. Ако гледате негова компилация, ще ви запричлича на дървосекач. Сравнението може да бъде и акуратно, тъй като с ръцете си той буквално „сече“ конкуренцията на ринга в разпрострялата се в четири десителиетия кариера. Движението му с крака често се подценява, но именно то е в основата на мощните му ъперкъти. На видеото наблюдаваме така наречения „drive by uppercut“ или „каращ покрай“. Името му идва оттам, че Форман минава настрани покрай противника си, детонирайки своята ъперкът бомба с тежеста на цялото си тяло. След това вече се намира в позиция да атакува вече разклатения си противник с другата си ръка.