Начало Бокс Почина боксьорът, който се би с въздуха

Почина боксьорът, който се би с въздуха

Почина боксьорът, който се би с въздуха
0

Южноафриканският боксьор Симизо Бутлези, който се боксира няколко секунди с въздуха, обърнал гръб към съперника си Сифезил Мнтунгва, почина. Кръвоизлив в мозъка е причина за смъртта на спортиста. Той умира на едва 24 години!

Припомняме, че Бутлези сътвори нещо абсолютно невиждано на професионалния боксов ринг. Това се случи в Дърбан, Южна Африка. Боксьорът спечели мача в съдийските карти, но изпадна в делюзия в последния, десети рунд. Той прати съперника си на пода, след което изненадващо се обърна в друга посока и започна да удря… въздуха. Всичко това се случва в мач за африканската титла на WBF в лека категория.

След това се наложи да поставят Бутлези в изкуствена кома като дори докторите заявиха, че той е в критично състояние. В крайна сметка се стигна до най-лошото.

Симизо Бутлези е роден в Квазулу-Натал, Южна Африка. Неговата професионална боксова кариера стартира през 2019 година. За периода от тогава до момента той записва 4 успеха (2 с нокаут) и 1 загуба (от Мнтунгва в последния си двубой)!