Начало Бокс Фермер за трети път смени показанията си за допинга на Фюри
0

Фермер за трети път смени показанията си за допинга на Фюри

Фермер за трети път смени показанията си за допинга на Фюри
0

Земеделският фермер Мартин Кеърфут за трети път смени показанията си за допинг скандала с Тайсън Фюри и брат му Хюи, но действията му ще доведат до разследване от страна на полицията и антидопинговата агенция.

През 2015 година в кръвта на настоящия шампион в тежка категория и брат му бяха открити метаболити на надролон. Тогава започна разследване, а защитата на Фюри обяви, че положителната проба е резултат на ядене на нечисто месо от дива свиня. Тогава бе посочено, че месото е закупено от Кеърфут. През 2017 година се стигна до споразумение и Фюри получи двегодишно наказание, което вече бе изтърпял, и получи разрешение да се бие.

През март тази година обаче Кеърфут  заяви, че е дал лъжливи показания, след като Фюри му е обещал 25 000 паунда. Парите обаче така и не му били дадени. Затова той поиска ново разследване и се обърна към пресата.

Сега, отново чрез пресата, продавачът на месо обяви, че не иска повече да се занимава с този случай и се отказва от молбата си за ново разследване. Отрече обаче да е получавал подкуп или да е бил заплашван.

След това изявление през март си създадох само проблеми. Не искам повече да се занимавам с това. За мен всичко е приключило”, каза той.

Думите му обаче подбудиха разследване от полицията за сплашване и за подкуп, а антидопинговата агенция подновява разследването си.