Начало Бокс Финал за Станимира Петрова на Купа „Странджа“

Финал за Станимира Петрова на Купа „Странджа“

Финал за Станимира Петрова на Купа „Странджа“
0

Станимира Петрова стигна безпроблемно до финал в 72-ото издание на Купа „Странджа“.  Националката на България ще спори за титлата при 57-килограмовите в надпреварата, която продължава в зала „София“.

И в полуфинала Петрова отново бе категорична. Тя се наложи над Юлия Циплакова с 5:0 (30:27, 30:27, 30:27, 30:27, 30:27) съдийски гласа. Многократната европейска и световна медалистка записа поредния си много силен мач, в който демонстрира отлична физическа форма. Петрова държеше далечна дистанция и с отлично придвижване по ринга контрираше действията на украинката.

За съжаление няма да видим български финал в категория до 57 килограма, след като Светлана Каменова бе спряна на полуфинал. Тя отстъпи пред рускинята Карина Тазабекова с неединодушно решение – 2:3 гласа (29:28, 29:28, 28:29, 28:29, 28:29). Първата българка с медал от Световно първенство показа много добра защита и почти не допусна точни попадения, но съдиите прецениха, че не е успяла да доминира достатъчно на ринга. Каменова все пак направи завръщане след 4-годишна пауза с бронзов медал.

Бронз и за Мелис Йонузова. Ден, след като елиминира световната шампионка в категория до 69 килограма – Бусеназ Сюрменелъ от Турция, българката отстъпи на представителката на Казахстан – Валентина Халзова. Мелис хвърли много сили и отново бе доста активна на ринга, но за съжаление този път трябваше да се задаволи с равностоен мач и поражение.