Начало Бокс Флойд нахъсва Джервонта Дейвис за късния нокаут (ВИДЕО)

Флойд нахъсва Джервонта Дейвис за късния нокаут (ВИДЕО)

Флойд нахъсва Джервонта Дейвис за късния нокаут (ВИДЕО)
0

Американецът Джервонта Дейвис вече е световен шампион в три различни категории.

26-годишният боксьор победи Марио Бариош и взе титлата на WBA в супер леката дивизия, но както всичко ценно в този живот, триумфът на „Танка“ не бе никак лесен.

Бариош, който бе сочен за отявлен аутсайдер, влезе далеч по-добре в мача и на моменти владееше положението между въжетата. Той разчиташе на предимството си в разтега и височината, които пазеха Дейвис на солидно разстояние в първата половина на срещата.

С течение на времето новия шампион започна да наказва грешките в защита на Бариош и дори го изпрати на два пъти в нокдаун в осмия рунд. Развитието на срещата обаче със сигурност не се е понравило на мениджъра на Дейвис – самия Флойд Мейуедър.

Легендата, който напоследък все по-често влиза в ролята на треньори учител на младото си протеже, отново влезе под светлините. Флойд наблюдаваше случващото се от първи ред, но на почивката между 9-ти и 10-ти рунд отиде до ъгъла на Дейвис с една едничка цел – да го мотивира.

Мейуедър съобщи на откритието си, че губи по точки в неофициалните карти и че ще трябва задължително да спечели оставащите три рунда.

Искам да спечелиш 10, 11 и 12-ти рунд„, започва Мейуедър.

За момента губиш мача на неофициалните карти. Трябва да съм честен с теб. Нали това искаш от мен, да бъда честен?„, допълва „Парите“.

Дейвис не чака втора покана и направи силен рунд, в който натисна прекалено късно и гонга спаси Бариош. Всичко обаче приключи в 11-та част, когато изтощения Бариош нямаше сили за адекватна защита и рефеърт прекрати двубоя.