Начало Други Рекорден брой медали за България в Пловдив
0

Рекорден брой медали за България в Пловдив

Рекорден брой медали за България в Пловдив
0

Българските таекуондисти спечелиха рекордните 179 медала от завършилия в Пловдив международен турнир „Bulgaria OPEN” 2021 във версия Таекуон-До ITF. Двудневната надпревара се проведе в зала „Колодрума“, като участие взеха 538 състезатели от 8 държави (България, Кипър, Босна и Херцеговина, Гърция, Сърбия, Северна Македония, Молдова и Румъния). Събитието беше във всички възрастови групи.

Точната равносметка за отличията за България от дисциплините „ форма“, „специална техника“, „ спаринг“ и „ силов тест“ е 103 златни, 39 сребърни и 37 бронзови медала. Турнирът беше организиран от Българска федерация по Таекуон-До ITF и армейски спортен таекуон-до клуб „Тракия“. Шампионатът беше открит от президента на родната федерация Марио Богданов и от вицепрезидента Костадин Димитров.

Получи се много силен турнир и радващото е, че взехме толкова много медали. Казах и преди това, че има много сериозен интерес за участие, защото реално това е първото голямо състезание след пандемията от COVID-19. Говорих и с треньорите от клубовете да продължават да работят със същия ентусиазъм и професионализъм всеки ден, за да имаме много добре подготвени таекуондисти за Европейското първенство през месец октомври в Гърция. До тогава има време, но медалите ще дойдат след упорита и ежедневна работа в залата”, сподели Богданов.

Следващото събитие от календара на БФ Таекуон-До ITF e традиционния Национален летен лагер в Китен от 10 до 19 август, в който ще се проведат треньорски и съдийски семинари, водени от Майстор Вергилий Ситнилски.