Начало Борба Германец наследи Цено Ценов
0

Германец наследи Цено Ценов

Германец наследи Цено Ценов
0

Карл-Мартин Дитман е новият председател на Европейската федерация по борба. Германецът бе избран за поста и ще наследи покойната легенда на България Цено Ценов, който почина през 2020-а на 79-годишна възраст. В новия Изпълком няма да има българи.

Дитман, дългогодишен генерален секретар на Германската федерация по борба (ДРБ), каза след избора му: „Аз и моите колеги имаме за цел не само да задържим високото ниво на борбата в Европа, а и по възможност да вдигнем летвата. Целта ни е да помагаме на спортистите, защото те са причината борбата да я има. Искаме по този начин да вдигнем качеството”.

Новият президент на Европейската борба Карл-Мартин Дитман

60-годишният Дитман е президент на местния клуб КШФ „Кирхлинде” от 1981 насам, а между 1995 и 2014 е президент на Асоциацията на Северна Рине-Вестфалия. Той пое поста на генерален секретар в ДРБ преди 20 години.

Приветствам избора на Карл-Мартин за президент на европейската борба. Познавам го и знам, че той ще вложи цялата си енергия на новото поприще. С него работим добре в Изпълнителния комитет на Международната федерация по борба (UWW) вече години наред и съм убеден, че европейската борба е в най-добри ръце”, каза президентът на UWW Ненад Лалович.