Начало Борба Президентът на световната борба фаворит за втори мандат

Президентът на световната борба фаворит за втори мандат

Президентът на световната борба фаворит за втори мандат
0

Ненад Лалович, който е настоящ президент на Световната федерация по борба, е фаворит за втори мандат на централата.

Сърбинът има право да претендира за поста още един път като по новия регламент една личност може да оглавява световната борба в срок от 2 мандата (12 години). Интересното е, че той е и единствен за момента кандидат като се очаква да бъде преизбран с пълно мнозинство.

Лалович е начело на Световната федерация по борба от 2014 година като той бе в основата на преобразяването на спорта, за да остане борбата в олимпийската програма.

Бяха издигнати общо 15 кандидатури за Бюрото на Международната федерация по борба (United World Wrestling).

Президентът автоматично влиза в Бюрото на UWW, така вакантните места, за които ще спорят останалите претенденти, остават 6.

От действащите членове на Бюрото на UWW за нов мандат претендират петима – Михаил Мамиашвили (Русия), Марина Ди Бусоло Пеликоне (Италия), Ахролджан Рузиев (Узбекистан), Педро Гама Филю (Бразилия) и Фуат Мескут (Мароко).

А сред новите са Дина Харенко (Украйна), Хамид Сориан (Иран), Лучио Канева (Италия), Едишер Мачаидзе (Грузия), Дон Райан (Канада), Даниел Игали (Нигерия), Джони Замбрано (Еквадор), Марко Корпела (Финландия) и Ян Карснак (Словакия).

Форумът е планиран през септември в навечерието на световното за юноши в Белград. Заради пандемията от коронавирус, UWW ще утвърди през август по какъв начин да премине конгреса. Тогава ще бъде утвърден и календарът до края на 2020 г.

Припомняме, че постът на вицепрезидента Цено Ценов, който почина миналия месец също е овакантен. Цено Ценов беше и президент на Европейския комитет по борба. До избирането на нов Бюрото утвърди длъжността да изпълнява Теодорос Хамакос (Гърция). Генералната асамблея ще бъде догодина.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.