Начало Борба Нови промени за Световните първенства по борба

Нови промени за Световните първенства по борба

Нови промени за Световните първенства по борба
0

Международната федерация по борба реши, че Световното първенство за мъже и жени, домакин на което е сръбската столица Белград, ще се проведе по план. Планетарният шампионат по борба за юноши и девойки, обаче, няма да се състои.

Вече 70 процента от страните, участващи на предишното Световно, са потвърдили участие. Освен това 9 от най-добрите 10 отбора също за заявили участие. По тази причина международната федерация по борба  запази първенството, насрочено от 12 до 20 декември в сръбската столица. Все пак се уточнява, че ще се следи епидемиологичната обстановка по света, която се променя динамично.

На 6 ноември изпълкомът ще вземе окончателно решение. Тогава ще бъдат обсъдени и различни препоръки за провеждането на Мондиала за мъже и жени.

„С премерен оптимизъм гледаме на връщането на световната борба на международния тепих през декември. Безопасността на спортистите, треньорите и всички наши специалисти е основен приоритет за нас. Затова стриктно ще следваме всички предписания на съответните институции.”– заяви Ненад Лалович, президент на Международната федерация по борба.

Шампионатът за юноши и девойки до 20 г., планирано от 4 до 10 декември в Белград, бе отменено. А причината е, че не са изпълнени условията за провеждането на шампионата. Уточнява се и , че заради пандемията, в повечето страни състезанията за тази възрастова група все още не са подновени, като тренират само мъжете и жените.