Начало Борба Разногласия между световните сили за подновяването на борбата

Разногласия между световните сили за подновяването на борбата

Разногласия между световните сили за подновяването на борбата
0

Сериозни разногласия се появиха на последния уебинар, който Световната федерация по борба, начело с президента ѝ Ненад Лалович, проведе преди няколко дни.

Една от главните теми, разбира се, бе гласуването на новия календар и при какви условия биха могли да се завърнат международните и националните състезания.

Очаквано, голяма част от държавите са се изказали против подновяването на състезанията поради все още неясната обстановка с коронавирус пандемията.

Представителите на руската борба са приветствали евентуалното провеждане на Световната купа през септември, но държави като Иран и САЩ са се противопоставили на подобно решение.

Подобна позиция от страна на руснаците може да бъде определена като странна, имайки предвид, че само до преди няколко дни най-голямата им звезда бе заразен с COVID-19.

В същото време Федерацията по борба на Индия отмени всякакви състезания  и тренировъчни лагери до края на настоящата година.

Всички национални федерации по борба имат срок до 30-ти юни да изпратят своите виждания и предложения до Световната федерация за бъдещето на спорта през 2020 г.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.