Начало Бокс Франк Уорън: Джошуа е направен за Даниъл Дюбоа (ВИДЕО)

Франк Уорън: Джошуа е направен за Даниъл Дюбоа (ВИДЕО)

Франк Уорън: Джошуа е направен за Даниъл Дюбоа (ВИДЕО)
0

Франк Уорън, който е промоутър на Даниъл Дюбоа, се опитва да „нажежи“ обстановката около евентуален двубой на неговия боксьор с бившия световен шампион.

Припомняме, че редовната титла на WBA в тежка категория е притежание на Даниъл Дюбоа. Английският талант я спечели след като надделя над бившия носител на пояса – Тревър Брайън от САЩ с нокаут в четвъртия рунд на боксова гала, състояла се в Маями в средата на месеца. Победата даде на Дюбоа голяма перспектива, след като беше трета поредна след загубата му с нокаут от Джо Джойс през 2020 г.

„Той е голям, голям ударяч. Има страхотен джаб. Казвал съм го и преди, честно казано мисля, че Джошуа е създаден за Дюбоа. Моят личен коментар за това е, че мисля, че е направен за него. Но Джошуа трябва първо да премине през Усик“, заяви Уорън пред „iFL TV“, цитиран от „Boxing Scene“.

Коланът не се смята за истинска световна титла, но представлява „златен билет“ за двубой за същинския пояс, който е притежание в момента на Олександър Усик. Именно Усик и бившият носител на световните титли на WBA Super, WBO, IBF и IBO – Антъни Джошуа ще си оспорват поясите в реванш, който ще се проведе на 20 август в Джеда, Саудитска Арабия.

Уорън заяви, че иска именно Джошуа да си върне световните титли в реванша с Усик.

„Искам британецът да спечели. Това е мястото, където всичко се случва в тежката категория. Чудесно ще е, ако Ей Джей спечели. Всички ще се радваме за него”, категоричен беше промоутърът.

Уорън отбеляза, че очаква Дюбоа да се завърне на ринга през есента.

„Той ще се бие в края на септември, началото на октомври. Ще намерим достоен опонент, с който да се бие“, добави още той.