Начало ММА Абделазис очаква нови шампиони на UFC от Дагестан (СНИМКА)

Абделазис очаква нови шампиони на UFC от Дагестан (СНИМКА)

Абделазис очаква нови шампиони на UFC от Дагестан (СНИМКА)
0

Али Абделазис, който е един от най-известните мениджъри в смесените бойни изкуства, направи кратък анализ на това, което постигат бойците от малката руска република Дагестан в ММА и по-специално UFC.

Популярността му нараства, именно в периода на успехите на първия боец от Дагестан в компанията, а именно непобеденият абсолютен шампион в лека категория – Хабиб Нурмагомедов.

Абделазис не забравя и кой е помогнал за „постланият път“ на бойците от Кавказката република, а именно бащата на Хабиб – Абдулманап.

„Тази седмица брат ми Хабиб Нурмагомедов ще бъде въведен в Залата на славата. Той идва от малкия град Махачкала, Дагестан. Човекът, който виждате на снимката, е бащата на Хабиб, треньорът Абдулманап. Той проправи пътя не само за Хабиб, но и за много млади бойци в Кавказ, за да могат да мечтаят да станат шампиони. 

Липсваш ни чичо, искам да си с нас тази седмица. Тази снимка беше направена в Panorama Towers след тежка тренировка по граплинг. Той беше звяр. Толкова много харизма“, написа Абделазис в профила си в Instagram.

Припомняме, че Абдулманап почина на 3 юли 2020 година след тежка борба с коронавирусната инфекция. Нурмагомедов-старши постъпи в болница през април, когато бе диагностициран с COVID-19. Лекарите дори го сложиха на изкуствена вентилация, но състоянието му не търпеше подобрение и Абдулманап бе поставян на два пъти в изкуствена кома.

Али заяви в поста, че очаква и още двама бойци да станат шампиони на UFC още през тази година!

„Най-вероятно Ислам Махачев и Магомед Анкалаев ще станат шампиони тази година. Те също са от малкия град Махачкала“, добави мениджърът.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".