Начало Бокс Франк Уорън скандализира: Тайсън няма място в Топ 10
0

Франк Уорън скандализира: Тайсън няма място в Топ 10

Франк Уорън скандализира: Тайсън няма място в Топ 10
0

Майк Тайсън не заслужава да е в Топ 10 на тежка категория в историята. Това твърдение дойде от устата на настоящия мениджър на Тайсън Фюри – Франк Уорън. Според британеца, „Железния Майк“ е добър боксьор, но има много по-добри от него, сред които разбира се и шампиона на WBC – „Циганския крал“. Припомняме, че американецът стана най-младият носител на световна титла в тежка категория в историята на този спорт

Когато Майк Тайсън проби, беше млад и вълнуващ. Нещо като Даниел Дюбоа, до известна степен той привлече вниманието със зрелищния си стил. Спечели световната титла и бе наистина приятно да гледаш мачовете му. Но не попада в моя Топ 10, просто не издържа място в класацията“, коментира Уорън.

Според него, причината да е извън елитната десетка, е начинът на живот на „Железния“. „Няма как да го включа в групата, защото той започна рано да пропада, да се дрогира, да пие, влезе в затвора. Много от мачовете, в които участваше, печелеше още преди да се е качил на ринга. Уличен боксьор, който натупа други улични боксьори“, продължава още с анализа си Уорън.

Мениджърът посочи други имена, които заслужават да са в Топ 10. „Не мисля, че Тайсън може да победи Сони Листън, Лари Холмс, да не говорим за Мохамед Али, Джо Фрейзър или Джордж Форман. Видяхме, че не успя да се справи и с Ивендър Холифийлд, както и с Бъстър Дъглас. Той просто не е от тяхното ниво“, каза Уорън.

twitter.com