Начало Бокс Фреди Роуч: Бен Дейвисън се разрева по време на Уайлдър-Фюри (ВИДЕО)

Фреди Роуч: Бен Дейвисън се разрева по време на Уайлдър-Фюри (ВИДЕО)

Фреди Роуч: Бен Дейвисън се разрева по време на Уайлдър-Фюри (ВИДЕО)
0

Дългогодишният наставник на Мани Пакиао и едно от най-големите имена в професионалния бокс по света – Фреди Роуч, не е останал никак впечатлен от треньорските умения на Бен Дейвисън – треньорът на бившият световен шампион Тайсън Фюри.

twitter.com

Роуч беше поканен да бъде в ъгъла на 30-годишният британец по време на двубоя му срещу Дионтей Уайлдър на 1 декември в Лос Анджелис, но вместо обичайната си роля на човек, който да наставлява боеца, 58-годишният Роуч имаше за задача да се грижи за лицето на Фюри и да „поправя“ възникналите рани.

Почти две седмици след срещата, легендарният треньор даде интервю, в което открито изрази недоволството си от решенията и държанието на 27-годишния Бен Дейвисън.

На въпрос дали наистина Дейвисън се е разревал по време на 12-ия рунд, Роуч отговори така:

„Да, това е така. Мислеше си, че Тайсън няма да се изправи от втория нокдаун и това видимо го разтревожи. Хората и инструкторите в ъгъла ни трябваше да го успокоят.

Искаше се му се да се качи на ринга и да се погрижи за боксьора си, но това означаваше автоматична дисквалификация от мача“, сподели Роуч.

Той също така взе и отношение по тактическата част от мача и напътствията, които „Кралят на циганите“ е получавал:

„Аз харесвам по-офанзивната игра. Предпочитам да има повече агресия в действията на боксьорите ми и честно казано останах малко разочарован. Бен му говореше да не се впуска напред и да финтира постоянно. Защо? Трябваше да го остави да се боксира, без проблеми можеше да го нокаутира.

Не сме говорили с Бен, но следващата седмица ще се видим и ще обсъдим някой неща. Просто подходът му не беше достатъчно агресивен. Бен му каза да не предприема рискове.

Как така да не предприема рискове? Та всеки боксьор поема риск още с подписването на договора. Наистина останах разочарован от факта, че Фюри не получи шанс да довърши Уайлдър“, бяха част от думите на Роуч.

Цялото видео може да видите тук.