Начало Бокс „Стари кучета“ в ъгъла на Фюри на 1 декември

„Стари кучета“ в ъгъла на Фюри на 1 декември

„Стари кучета“ в ъгъла на Фюри на 1 декември
1

Претендентът за световната титла в тежка категория на WBC – Тайсън Фюри (27-0-0), ще може да разчита на съветите и анализите на две от най-големите имена в бокса – Рики Хатън и Фреди Роуч в предстоящия си двубой с шампиона Дионтей Уайлдър (40-0-0) на 1 декември.

През април тази година 30-годишният бивш световен шампион шокира света, обявявайки че Питър Фюри (с когото победи Владимир Кличко през 2015 г.) вече няма да е негов треньор и на тази позиция бе назначен младият Бен Дейвисън.

Привличането на двамата боксови ветерани не би трябвало да размести йерархията в щаба на Фюри, а самият Дейвисън ясно показа, че той ще дърпа конците и занапред.

twitter.com

„Няма какво толкова да го мислите, аз взимам решенията, аз съм треньорът на Тайсън. Нещата ще стават по моя начин. Но няма нищо по-добро от това Фреди да е с нас, Рики също“, каза младият треньор на „Краля на циганите“.

Рики Хатън (45-3-0) е един от най-обичаните и технични английски боксьори за всички времена и в момента подготвя по-малкия брат на Тайсън за професионалния му дебют.

Фреди Роуч пък е треньор в боксовата „Зала на славата“. Наставлявал е Мани Пакиао, Бернард Хопкинс, Амир Кан, Мигел Кото, Хулио Сезар Чавес-младши, Оскар де ла Оя, Владимир Кличко, Майк Тайсън и др.

Роуч освен това е бил треньор и на хора като Андерсон Силва, Хосе Алдо и Джордж Сейнт-Пиер.