Начало Бокс Фюри: Ако знаех, че губя, щях да нокаутирам Усик

Фюри: Ако знаех, че губя, щях да нокаутирам Усик

Фюри: Ако знаех, че губя, щях да нокаутирам Усик
0

ившият шампион на WBC в тежка категория Тайсън Фюри (34-1-1) каза, че доскоро е смятал, че печели битката с безспорния световен шампион в тежка категория Олександър Усик (22-0).

Винаги казвам, че най-важното е да печелите пари и да се забавлявате. И го направихме. Благодаря на Александър за добрата битка. Беше близък бой, разбирате ли? Мисля, че направих достатъчно, за да спечеля, но съдиите решиха друго. Не мога да съдя битка, докато се бия. Ако преди последния кръг ми казаха: „Губиш, излез и се опитай да го довършиш“, щях да го направя. Но всички в ъгъла вярваха, че печелим“, каза Фюри на пресконференция.

Усик победи Фюри и стана безспорен световен шампион в тежка категория, спечелвайки шест колана: четири големи (WBA (Супер), WBC, IBF, WBO) и два второстепенни (IBO и The Ring). Така Усик стана първият безспорен световен шампион в тежка категория след Ленъкс Люис (41-2) през 2000 г., а също и първият в ерата на четирите пояса. Преди това, в ерата на трите пояса, само Ивендър Холифийлд (44-10) беше безспорен световен шампион в тежка категория.

Битката се проведе на 19 май в Kingdom Arena в Рияд, Саудитска Арабия./БТА