Начало Бокс Фюри: Джошуа е твърде добър за Усик

Фюри: Джошуа е твърде добър за Усик

Фюри: Джошуа е твърде добър за Усик
0

Джон Фюри, който е баща на световния шампион на WBC в тежка категория – Тайсън Фюри, и един от най-добрите британски треньори по бокс, направи „рязък завой“ в изказванията си за сблъсъка за световните титли. Той ще противопостави Антъни Джошуа – шампион на WBA (Super), WBO, IBF и IBO срещу Олександър Усик, който е претендент номер 1 на WBO.

„Усик е добър боец, боксьор от полутежка категория от световна класа, доказал го e, но „Ей Джей“ е голям пич и разполага със страхотен набор от боксови умения. Той е голям и силен човек. Мисля, че като цяло е твърде добър за Усик. Усик няма да може да го притесни, защото е прекалено малък. Ей Джей ще мине направо през него. Мисля, че Ей Джей ще спре Усик по-бързо от всеки друг“, заяви Фюри, цитиран от „benchwarmers.ie“.

Мисля, че Джошуа ще мине през него. Да, така мисля. Защото, когато един боксьор от полутежка категория качва и качи, опитвайки се да се срещне с боксьор от тежка категория, тогава можете да забравите за това. Ето защо съществуват тегловите категории. Добрият голям боксьор винаги ще победи добрия малък боксьор. А Ей Джей е голям и добър“, завърши боксовият специалист.

Припомняме, че само преди няколко дни Фюри определи Усик като много опасен и тежък опонент за сблъсъка с Джошуа.

Сблъсъкът между Антъни Джошуа и Олександър Усик ще се състои на 25 септември. Битката е между двама олимпийски шампиони. Срещата най-вероятно ще се проведе на стадиона на футболния отбор Тотнъм като Джошуа ще защитава всичките си титли.