Начало Бокс Гари Логън: Боксът не печели нищо от боя Фюри – Нгану (ВИДЕО)

Гари Логън: Боксът не печели нищо от боя Фюри – Нгану (ВИДЕО)

Гари Логън: Боксът не печели нищо от боя Фюри – Нгану (ВИДЕО)
0

Атаките към Тайсън Фюри не спират в седмиците, след като официално стана ясно, че ще се боксира с Франсис Нгану. Гари Логън на свой ред се изказа критично към това решение, но обърна внимание не толкова на двамата, като атлети, а на голямата картина в бокса.

Всяка година между 10-15 боксьори получават ранкинг от WBC. Подписват договори, подлагат се на изненадващи тестове, но защо накрая са принудени да чакат за сметка на Франсис Нгану, който никога преди това не е слагал боксова ръкавица в един наистина значим бой? Ако нямаше заложена световна титла, нямаше да е такъв проблем. Нека правят, каквото искат. Но сега няма да защитаваш титлата, която не си оспорвал от 9 месеца. Това е недопустимо. Можеше да оставиш другите да се бият за колана, а ти да отидеш и да си се биеш с Нгану. Аз съм Тайсън Фюри – най-голямото име в бокса и ще отида, за да изкарам пари. Това сега обаче не е от никаква полза на бокса, по какъвто и да било начин“, каза Логън пред Sky Sports.

Проблемът на почти всички в боксовите среди е, че „Циганския крал“ и „Хищника“ са вперили поглед единствено в парите. Единият е на върха на хранителната верига в своя спорт, но не иска да мери сили с хората около себе си. Другият отдавна вече напусна UFC, където изгради изцяло името си в MMA, за да може в последствие да се превърне в едно от лицата на PFL. На този фон те оставят настрана професионалните си успехи и влизат в една съвсем различна дивизия, каквато е тази на смесените битки, които почти по нищо не отстъпват на инфлуенсърските боеве. Да, всеки има своята аудитория и крайната оценка я дават феновете, но класическите дисциплини търпят сериозни щети от подобни колаборации, защото губят своята легитимност.