Начало Бокс Антъни Джошуа: Имам да кажа три неща за боя между Тайсън Фюри и Франсис Нгану

Антъни Джошуа: Имам да кажа три неща за боя между Тайсън Фюри и Франсис Нгану

Антъни Джошуа: Имам да кажа три неща за боя между Тайсън Фюри и Франсис Нгану
0

Антъни Джошуа е един от милионите по света, които дискутират новината, че Тайсън Фюри ще се боксира с Франсис Нгану през есента. Той бе запитан от журналисти за мнението му в края на пресконференцията за неговия мач срещу Дилиан Уайт.

Имам да кажа три неща. Първо – изобщо не ми дреме, защото не ми влиза в работата. Не ме засяга по никакъв начин и затова не ми пука. Второ – защо? Той трябваше да се бие за безспорната титла, без никакво съмнение. В това сега няма никакъв смисъл. Негова си е вината. Трето – ако вземем предвид, че това са си неговите неща, пожелавам му успех. Нека прави, каквото иска. Щом смята, че е правилното решение, какво трябва да ме интересува мен. Това са трите неща, които имам да кажа“, сподели „Ей Джей“, цитиран от iFL TV.

Голяма част от боксовите специалисти критикуват сериозно „Циганския крал“ за избора му, защото наоколо всички водещи имена в тежка категория уредиха мачове помежду си в името на спорта, докато той избра да излезе от микса и да се впусне в поредната безсмислена колаборация с бивше MMA величие.

Няма никакво съмнение, че мачът с „Хищника“ ще събере огромна публика, но единственият плюс от него ще бъдат парите. При победа за Фюри, той няма да докаже нищо. При загуба – коланът му на WBC ще си остане в него, но шампионската му легитимност ще бъде оспорена от всички. Единствената логика би била, ако планира окончателно да свали ръкавиците след краткия му престой в пенсия през миналата година.