Начало Бокс Гарсия нокаутира Фортуна. Поиска „Танк“ или Теофимо

Гарсия нокаутира Фортуна. Поиска „Танк“ или Теофимо

Гарсия нокаутира Фортуна. Поиска „Танк“ или Теофимо
0

Райън Гарсия се справи безаепелационно с Хавиер Фортуна в снощната им битка и обяви, че е готов да се израви срещу Джервонта Дейвис или Теофимо Лопес. „Краля“ свали противника си в четвърти, пети и шести рунд, когато при последния нокдаун, Фортуна отказа да продължи и остана на едно коляно докато съдията не преброи до 10.

Гарсия откри мача силно с водещата си лява ръка като правият и крошето му намериха целта няколко пъти. Във втория рунд „Краля“ започна да стига до Фортуна и с десния си прав, който влизаше удобно през обратния му гард.

В четвърти рунд левите крошета дадоха резултат като точно пласиран удар в черния дроб на Фортуна го прати на пода за първи път в мача. Фортуна се възстанови и дори опита нещо като контраатака в края на рунда, но без голям успех.

Оттук вече нямаше две мнения как ще завърши срещата. В средата на пети рунд отново видяхме Фортуна притиснат в ъгъла и свален на земята. Гарсия просто се оказа прекалено бърз за опонента си.

Taка се стигна и до края на срещата, когато 30-ина секунди след началото на частта, последното ляво кроше от комбинация с три удара, намери целта и Фортуна падна за финалното отброяване.

След мача се случи това, което всички очакваха и дори малко отгоре. Райън Гарсия заяви, че се чувства прекалено добре в суперлека категория и повече няма да слиза в лека. Предизвикателството към Джервонта дойде именно за тази категория. Но „Краля“ има и втори вариант – Теофимо Лопез.

„Не мисля, че ще е проблем за Дейвис да се качи в суперлека. Дори обратното – в миналото той е имал проблеми да свали до 63кг., така че това единствено ще му е в помощ.“ каза Гарсия. „Ако по някаква причина, без да виждам такава, мачът не се осъществи, искам Теофимо Лопез в суперлека.“

Джервонта Дейвис отговори уклончиво през своя Twitter акаунт като написа „Ще се видим декември.“. Отговорът му не се хареса на Гарсия, който заяви, че той е доста по-директен и очаква същото от евентуалния си бъдещ опонент.

тагове: