Начало Бокс Откраднаха пояс на WBC подарък за Нелсън Мандела

Откраднаха пояс на WBC подарък за Нелсън Мандела

Откраднаха пояс на WBC подарък за Нелсън Мандела
0

Поясът на WBC, който Шугар Рей Леонард подарява на Нелсън Мандела е бил откраднат. Главната атракция на музея посветен на Мандела, му е подарена от Леонард през 1990г.

Коланът явно е бил единствената цел на обирджиите, тъй като след акцията не липсва нищо друго. Засега полицията няма заподозрени и моли гражданите за съдействие.

Шугър Рей Леонард подарява титлата си на Мандела, когато лидерът е освободен от политическото си затворничество, продължило цели 27 години. Мандела също се е занимавал с бокс на младини и Шугър явно е знаел колко скъп подарък ще е това за него.

ОТ ляво надясно: Майк Тайсън, Нелсън Мандела, Шугър Рей Леонард и Джо Фрейзър

Според приближени на лидера, това наистина е било едно от любимите му притежания. Освен с боксовото си минало, той го свързва и с любовта към играта на Шугър Рей Леонард – любимият му боксьор.

Историята от мача, в който Леонард печели въпросния колан е също доста вълнуваща. Това е едно от многото завръщания на ринга за него. При почти две години неактивност, той се изправя срещу Дони Лалонде в новосъздаднеата супер средна категория. Лалонде всъщност е шампион в лека тежка и залага титлата си срещу Леонард. Разликата в габаритите е огромна и първите рундове са изключително трудни за претендента. Шугър дори се намира на земята в четвъртата част за едва втори път в кариерата си.

Но Рей Леонард не е един от най-великите бойци без причина. Той знае кога да се боксира и кога да се бие. След като отново е наранен в девети рунд, той контрира Лалонде с кроше и го сваля на земята. Помирисал кръв, се впуска във финална атака, която слага точка на спора.

тагове: