Начало Бокс „Бам“ Родригес ще подгрява Канело – Головкин

„Бам“ Родригес ще подгрява Канело – Головкин

„Бам“ Родригес ще подгрява Канело – Головкин
0

Най-младият действащ шампион Джеси „Бам“ Родригес ще защитава титлата си в подгряващ двубой, част от картата на Канело – Головкин 3. Той ще се изправи срещу Израел Гонзалез (24-4).

Това ще е трети мач за младокът през тази година. В първия си двубой за 2022г. възпитаникът на Робърт Гарсия (новият треньор на Антъни Джошуа) отне пояса на WBC от Карлос Куадрас само на 22 години. Преди месец я защити успешно срещу Сон Рунгвисай. В мача си с Рунгвисай Бам изнесе боксов рецитал като успя да пласира 56% от всички удари и 67% от силовите си изстрели.

Сега ще има възможност да блесне на може би най-голямата боксова сцена и едва ли ще разочарова феновете, които очакват толкова много от главното събитие.

„Да получа възможност да се бия в тази вечер, на Мексиканския Ден на независимостта е истинска чест за мен.“ каза Родригес. „Точно затова ще ви предложа още едно боксово шоу.

„Всеки следващ мач е все по-важен. Вече не е само за победите, а как ги постигам. Това е моята задача, както и на треньора ми Робърт Гарсия – да изглеждаме феноменално във всяка среща. Ще докажа на всички, че съм един от най-добрите pound-for-pound боксьори на планетата.“

Израел Гонзалес от своя страна е с актив от 28 победи и 4 загуби има два мача за световна титла, но не успя да грабне златото. Последните му три двубоя са победи.