Начало ММА Шапки долу за „Каубой“ Серони

Шапки долу за „Каубой“ Серони

Шапки долу за „Каубой“ Серони
0

Доналд „Каубой“ Серони прекрати забележителната си кариера след загуба от Джим Милър на UFC 276. Поставил няколко рекорда в спортния си път, той е достоен кандидат за Залата на славата.

Серони се бие в UFC повече от 11 години и през тях записва 38 срещи, с които се класира единствено след Джим Милър. От тях шест са за Битка на вечерта и за Представяне на вечерта рекордните 12 пъти. Без да броим шестте му подобни успеха във верига WEC, където се състезава преди UFC. „Каубой“ се намира на второ място по най-много победи с нокаут или събмишън. В кариерата си е свалил съперниците си в нокдаун рекордните 20 пъти.

С атрактивния си стил той никога не се е притеснявал да замества отпаднали от мачове бойци в къси срокове. Точно както направи и в последния си двубой срещу Милър, друг забележителен ветеран. Серони прие мача с една седмица предизвестие. И това го може само или много отчаян, или много обичащ спорта играч. Серони със сигурност попада във втората графа. Но вече не – любовта отсъства и това е причината да се оттегли в заслужена почивка.

„Вече не го обичам. Не ми носи удоволствие.“ обяви Серони. „Знаех, че това е краят още през януари, когато започнахме подготвителния лагер. Исках да направя 50 ММА битки и тогава да спра. Също беше важно да се кача за последно в октагона с Брус Бъфър и Джо Роган, тук в Лас Вегас. Това е легендарен момент.“

„Каубой“ смята, че е усещал липсата на желание да продължава още преди мача с Конър Макгрегър, но е продължил заради всички, според него, грешни причини. Интересен момент е, че никой не е знаел за решението му.

„Изненадах целия си отбор. Никой не знаеше.“ доволно сподели той. „Дори жена ми нямаше идея. Това беше малката ми тайна и сега се чувствам отлично. Може би след година две ще ме засърби, но по дяволите, не и сега.“

Една от най-красивите комбинации нанесени в мач от бойните спортове изобщо

Дори никога да не спечели световна титла Серони оставя на колана си куп победи над забележителни имена от звездите на UFC. Тук можем да споменем мача му с Мелвин Гаярд, когато „Каубоя“ беше свален в първите секунди на двубоя, но се възстанови и на свой ред приключи срещата като нокаутира противника си с неговата запазена марка – хай кик в главата.

Триумфът над Майк Пери в родния му Денвър със събмишън, победата над Джереми Стивънс, както и Едсон Барбоса, когото също събмитна. Не можем да подмитнем и факта, че Серони надви Чарлз Оливейра, макар тогава бразилецът да не беше боецът, който е сега. Тук са Ал Якуинта, също и бившият световен шампион Еди Алварез. Успехът му над Бенсън Хендерсън, човекът който го победи два пъти във веригата където Серони започна ММА кариерата си – WEC.

Сега плановете на „Каубоя“ се иразяват в следното:


„Ще пия бира на предните редове тук и ще имам толкова голям корем, че няма да виждам собствения си пенис. Към това гледам сега. Погледнете това хубаво тяло сега, защото то няма да изглежда повече така. Завивам зад ъгъла и повече никога няма да погледна назад!

Ние можем само да му благодарим за всички паметни моменти в тези 11 години!

тагове: