Начало Бокс Кинг Конг към Джошуа: Остави Усик, бий се с мен дори без пояси
0

Кинг Конг към Джошуа: Остави Усик, бий се с мен дори без пояси

Кинг Конг към Джошуа: Остави Усик, бий се с мен дори без пояси
0

Един от най-силните боксьори в тежка категория, но в същото време и от най-нежеланите съперници – Луис Ортис (32-2) призова Антъни Джошуа (24-1) на двубой. 42-годишният кубинец дори обяви, че не иска мачът да е за световните титли на WBA, WBO, IBF и IBO.

„Кинг Конг”, както е известен ветеранът, смята, че ще направи по-интересен мач с Ей Джей, отколкото Александър Усик (18-0). Двамата трябва да се срещнат на 14 август в Саудитска Арабия, като украинецът поиска двубоя в ролята на официален претендент на WBO.

WBO задължи Джошуа да боксира с Усик

Чувствам, че с Джошуа може да направим наистина зрелищен двубой. Призовавам всички около него – Еди (Хърн), Антъни, Джей (Хименес), Луис де Кубас, (Ал) Хеймън. Тук съм и съм готов. Хайде да го направим. Защо да чакаме? Вече имате конкретна дата. Не се бий с Усик, той е твърде дребен за теб. Той е от полутежка категория. Дай ми шанс. Дори не искам да се бием за титлите”, обяви Ортис.

Кубинецът вече имаше възможност да боксира с Джошуа. През 2019-а той отклони офертата, тъй като прие шанса да направи реванш с тогавашния шампион на WBC Дионтей Уайлдър. Мач, който така или иначе отново загуби. В резултат Ей Джей срещна Анди Руис и всички знаем как се разви този сблъсък – първото и единствено поражение засега в кариерата на британеца.

За последно Ортис се боксира през ноември, когато отнесе още в първия рунд Александър Флорес (18-2-1). Той уточни още, че е поискал мач с Дилиън Уайт (28-2), но британецът го е отклонил. Направил е същото и с Анди Руис (34-2), но бившият шампион също е отказал под претекст, че се нуждае от подгряваща среща.