Начало Бокс Ортис чака загубилия битката Джошуа – Руис

Ортис чака загубилия битката Джошуа – Руис

Ортис чака загубилия битката Джошуа – Руис
0

Луис Ортис не възнамерява да спира с големия бокс. „Кинг Конг“ придвидливо се е прицелил към загубилия реванша Анди Руис-младши – Антъни Джошуа, защото не очаква да му бъде даден шанс за поясите.

Кубинецът беше нокаутиран от Дионтей Уайлдър вчера.

„Ортис никога не отказва мачове. Искаме битка с някой от топ 5, загубилия от Джошуа – Руис“, призна треньорът на Ортис Херман Кайседо. „Победителят от този мач е най-добрият боксьор на планетата. Може би, дори и на Луната, ако там има бокс.“

Специалистът обясни защо възпитаникът му е бил нокаутиран.

Снимка: БТА

„Луис се поизмори повече в предходните два рунда и в седмия намали оборотите. Нямаш право на това срещу Дионтей. Беше наранен от удара, но съдията го видя – можеше да оцелее още четири секунди и да вземе глътка въздух. Никой не знае какво можеше да стане в следващата част“, допълни Кайседо.

„Уайлдър се беше подготвил отлично, той е много сериозен боксьор. И 100 пъти да се бие с Ортис, 100 пъти ще се подготви добре за мача.“

Предстои да разберем дали „Кинг Конг“ ще се бие със загубилия от „Сблъсъка на дюните“, който ще се играе на 7 декември в Саудитска Арабия. До момента единствено Дионтей Уайлдър се осмели да приеме предизвикателството му от най-големите имена в дивизията.

Снимка: БТА
Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.