Начало Бокс Генади Головкин прибира 10 милиона за новия си договор

Генади Головкин прибира 10 милиона за новия си договор

Генади Головкин прибира 10 милиона за новия си договор
0

Бившият световен шампион на Световната боксова асоциация (WBA), Международната боксова федерация (IBF) и на Световния боксов съвет (WBC) в средна категория Генади Головкин (38-1-1, 34 KO) изобщо не мисли да спира със състезателната си кариера. Някои коментари на боксови специалисти апелираха казахстанецът, който следващия месец ще навърши 37 години, да се оттегли. Той обаче взе друго решение – подписа договор за 3 години с DANZ. Това бе обявено чрез официално съобщение, но в понеделник ще има и пресконференция в Лос Анджелис.

Според споразумението с DANZ, ще видим Головкин поне в 6 мача за този период – до 2021 г. Разбира се, най-големи са очакванията към потенциалния трети сблъсък на ринга между него и Саул Алварес-Канело, който също има договор с организацията. Първата среща обаче със сигурност няма да е между двамата. Очаква се казахстанецът да се бие през месец юни (между 8-ми и 15-ти), но засега няма конкретно име за съперник.

Сериозен стимул за Головкин да подпише този договор със сигурност е и сумата, която ще получи. Тя е осемцифрена, като според някои световни медии става дума за 10 милиона щатски долара.

 

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.